Rabarbersaus

In Allerhande deze maand een recept voor rabarber met kip, ketjap en honing. Goed idee, maar de uitwerking van Allerhande is wel een beetje heel simpel: dat moet echt lekkerder kunnen. Ik combineerde dit idee van een rabarbersaus gisteren met paardenstoofvlees. Sinds kort is dat verkrijgbaar bij de Makro (tenminste, het is me eerder nooit opgevallen) en het doet mij echt aan vroeger denken…

Een marinade gemaakt van een gesnipperde ui, twee tenen knoflook, een paar scheuten ketjap manis, sambal, geraspte gember en honing. Ik sneed het paardenvlees in blokjes en legde die een paar uur in de marinade. Vervolgens in een braadpan olie verhit en het vlees aangebraden. De marinade erbij. Hopelijk staat het vlees nu onder. Voeg anders iets water bij, maar niet teveel. Snijd een flinke steel rabarber in 2 à 3 cm lange stukken en voeg ze bij het vlees (de rabarber zorgt nog voor extra vocht). Laat het vlees langzaam stoven, dat zal ruim een uur duren. Op het laatst voegde ik een paar eetlepels sinaasappelmarmelade toe, maar bij gebrek daaraan zou je ook geschilde schijven sinaasappel kunnen meestoven en wat geraspte schil.
Dit alles resulteerde in een heerlijk kruidige saus. We aten het gerecht met gekookte rijst en een groene salade. En ik zou niet weten waarom dit niet ook met rundvlees zou kunnen… of met die kip van Albert Heijn.

Tags:

Leave a Reply