Landloperssoep

Als ik soms eens behoefte heb aan het verzamelen van mijn eigen eten, is dit een perfect recept. Komt vast goed van pas tijdens de vakantie.  Het komt uit een van de kookboeken van Moro en is ideaal na een lekkere wandeling langs allerlei eetbaar groens…

Begin met een ui te snipperen en langzaam te fruiten in olijfolie (een mespuntje zout maakt de ui zoeter). Een teen knoflook, een paar laurierbladeren en twee flinke aardappelen aan blokjes erbij. Zachtjes samen verder laten bakken met een deksel op de pan: de aardappelen moeten niet aanbakken. Voeg een halve liter bouillon toe en laat het geheel 10 minuten doorkoken tot de aardappelen gaar zijn. Verwijder de laurierbladeren en pureer de soep met een staafmixer.
Snijd al het eetbare groen aan dunne reepjes en voeg het toe aan de soep. Bak wat plakjes chorizo uit (ik had toevallig van die lekkere Turkse stinkworstjes, dat kan ook) in olijfolie en voeg ze als garnering toe aan de soep, met de bijbehorende olie.

En wat is dan dat eetbare groens? Zuring, bijvoorbeeld en brandnetelblad, paardenbloemblad, malve, klaproos, Oost-Indische kers, rucola, groen van radijs, blad van bietjes, enzovoorts.

Leave a Reply