Kikkererwtenschotel met eeuwig moes

Deze spaanse boerenschotel is ook weer ideaal om allerlei groens uit de tuin in te verwerken, en, als je weinig tijd hebt om te koken, is hij makkelijk van te voren te maken.

Bak in een braadpan plakjes chorizo uit, en voeg gesnipperde ui en knoflook toe. Samen een minuut of 5 laten fruiten en een blik kikkererwten toevoegen. Kruiden met wat sambal en paprikapoeder, het liefst de ‘picanto’, die heeft een rokerige smaak en dat is precies wat je hier wilt proeven. Ik neem hem mee uit Spanje, maar met enige moeite is hij ook in Nederland wel te krijgen. Dit is de basis.

Vervolgens kun je er aan groens eigenlijk alles in doen waar je in de tuin maar van af wilt. Maandag maakte ik deze schotel met zo’n 200 gram fijngesneden eeuwig moes. Maar ook een combinatie met andijvie-achtige bladgroente (als brandnetel, paardebloemblad, spinazie, snijbiet) zou prima kunnen. Een fijngesneden tomaat erbij, op smaak brengen met zout en peper en samen laten stoven tot de groenten gaar zijn. Zorg dat er voldoende vocht in de schotel zit, hij moet een beetje smeu├»g zijn.

Ik serveer de schotel meestal met gekookte aardappeltjes.

Tags:

Leave a Reply