Gevulde paprikas met spinazie en garnalen

Pimientos rellenos de espinacas y gambas in goed spaans.

Voor ongeveer 8 gevulde rode puntpaprika’s:

Hol de paprika’s zoveel mogelijk uit door het kapje eraf te snijden en de zaadlijsten te verwijderen, maar laat ze verder heel.
Snijd twee tenen knoflook fijn en zet ze in wat olijfolie aan tot ze goudgeel zijn en een heerlijke geur afgeven.  Voeg ongeveer 100 gram fijngesneden spinazie toe en laat slinken (of gebruik gekookte spinazie). Voeg tenslotte 100 gram garnalen toe en stoof ze even mee.
Maak een bechamelsaus door de snij-restjes van de paprika heel fijn te snijden en met wat boter zachtjes te smoren. De boter mag niet bruin worden! Voeg, als de paprika zacht en geurig geworden is twee eetlepels bloem toe en roer met een houten lepel tot een samenhangend geheel zonder klontjes. Een heel klein scheutje melk erbij doen, laat aan de kook laten komen, en roeren tot de melk weer is opgenomen. Weer een scheutje melk, aan de kook laten komen en roeren tot het is opgenomen. Enzovoort, tot je een saus van de gewenste dikte hebt. We moeten een vrij dikke saus hebben, omdat er nog vocht uit de paprika’s en de spinazie bijkomt. Op het laatst kun je nog wat room toevoegen voor extra zachtheid. Op smaak brengen met zout en witte peper, het geheel moet echt zacht van smaak blijven.

Meng wat van de saus door het spinazie/garnalenmengsel, vul de uitgeholde paprika’s ermee en leg ze in een ovenschaal. Maak de rest van de saus eventueel nog wat dunner met wat room en/of melk en giet over en naast de paprika’s. Zet de schotel in een op 200 graden voorverwarmde oven en strooi er wat peterselie op. Ongeveer 10 minuten tot een kwartier in de oven laten en lekker heet serveren met brood.

Tags: , , ,

Leave a Reply