Gemarineerde aubergines

Veel complimentjes gehad over mijn aubergine-antipasti: snijd een kilo aubergines in de lengte in heel dunne (zo’n 1/2 cm) plakken. Maak een marinade/vinaigrette van olijfolie, balsamico-azijn, verse tijm, zout en peper. Snijd twee tenen knoflook aan heel dunne plakjes.

Verhit een grillplaat, en kwast de aubergines in met een beetje olijfolie. Hoeft echt niet veel te zijn, wanneer je de aubergine lang en langzaam grilt worden ze vanzelf vochtiger en gaar. Gril ze op de grillplaat/grillpan tot ze gaar zijn en zwarte streepjes hebben. Neem de tijd, het grillen hoeft niet heel snel te gaan, maar de plakken moeten echt lekker gaar worden. Keer ze halverwege en bestrooi ze aan één kant met heel iets zout. Leg de gare plakken aubergine in één laag in een schaal en druppel er wat marinade over, leg her en der een plakje knoflook en wat tijm. Gril ondertussen de volgende portie aubergines en behandel ze op dezelfde manier.

Wanneer alle aubergine gegrild is en in laagjes in de schaal gelegd, de rest van de marinade er over verdelen (als er nog een rest is). Het hoeft zeker niet te soppen, met een gewicht erop komen alle plakken wel in aanraking met de marinade. Het gewicht er een paar dagen op laten om de plakken goed te marineren.

 

gemarineerde aubergineServeren als tapa/antipasti als je vijftig wordt…

Tags:

Leave a Reply