Courgette/aardappelschotel

Alweer ‘één van de lekkerste recepten met courgette’.
Kook een pond vastkokende aardappeltjes 5 minuten voor. Snijd ze daarna in dunne schijfjes. Mag echt dun zijn, een paar millimeter dik. Snijd een zelfde hoeveelheid courgette in net zulke dunne schijfjes. Wanneer je hiervoor een tikje te groot gegroeide courgettes gebruikt, moet je ze misschien schillen (een goeie test daarvoor is om even met je nagel over de schil te gaan: als je de schil heel gemakkelijk beschadigt is hij nog mals genoeg).
Vet een ovenschaal in met olijfolie, en leg er dakpansgewijs een laagje courgetteschijfjes in. Schik daarop een laagje aardappelschijfjes, enzovoort, tot alles op is.

Roer in een kom crème fraiche met wat melk tot een sausje en voeg naar smaak zout en peper toe, eventueel nog wat bieslook toevoegen. Giet dit over de ovenschotel en zet  het geheel een half uurtje in de oven (200 graden) tot de bovenkant iets begint te kleuren en dien op. Errug lekker om de sappen met een beetje stokbrood te soppen.

En dit is ook een heerlijk recept om mee te variëren, bijvoorbeeld: wat kappertjes erdoor, wat kaas erover, dunne schijfjes tomaat ertussen…

 

Tags:

Leave a Reply