Aziatisch soepje met kokosmelk en spinazie

Gelukkig heeft de tuin de nachtvorstjes van vorige week overleefd, dus we hebben nog volop spinazie. Tijd voor een geurig soepje!

Maal in de blender een in stukken gesneden ui, twee tenen knoflook, een flink stuk verse gemberwortel (in plakjes) met wat olie, een schepje suiker en sambal tot een papje.
Verhit  olie in een braadpan en fruit de boemboe tot het geheel geurig is en de ui goud gekleurd (dat kun je niet zien, omdat de boemboe al gekleurd is, maar wel ruiken!). Voeg dan een blikje kokosmelk en twee vastkokende aardappelen aan partjes toe. Vul de soep aan met een halve liter kippenbouillon.

Zet intussen rijst op met wat zout. Ik doe twee eieren bij de rijst, die worden gelijk meegekookt. Als de rijst gaar is de eieren eruit halen en pellen. Ten slotte spinazie en taugé bij de soep doen. Even laten meewarmen en de gepelde eieren toevoegen.
De soep opdienen met een kommetje rijst en sambal.

Er kunnen bijvoorbeeld ook nog boontjes meegekookt worden, peultjes of schijfjes wortel. En in plaats van een ei kan je ook blokjes tahoe, blokjes vis of een beetje grote gepelde garnalen toevoegen. Kortom: een soepje waar je met een beetje beleid van alles in kwijt kan. En heerlijk geurig!

Tags: ,

Leave a Reply