Rode linzensoep

Een heerlijke simpele soep geïnspireerd op de Ezau-soep uit Bijbels Culinair van Han Wilmink. Wat mij betreft een echte lunchsoep. Vandaag ga ik hem lekker weer maken:

Een grote ui snipperen en in olijfolie smoren, een in stukken gesneden winterwortel erbij doen, wat knoflook en koriander en komijn (ik gebruik poeder, maar je kan ook zaad vijzelen). Alles even samen laten smoren, af en toe omscheppen. Vervolgens 200 gram rode linzen toevoegen en 800 dl bouillon. Een laurierblad toevoegen, en een halve citroen (met schil en vruchtvlees en al). Wat sambal of harissa voor een beetje pit is ook erg lekker.

Dit alles samen een half uur zachtjes laten koken. De citroen eruit halen, en afmaken met zout en peper. Het is extra lekker om nog wat vers korianderblad over de soep te strooien bij het serveren, en brood erbij, natuurlijk.

Tags: , ,

Leave a Reply