Gegrild konijn

We hadden konijn. Klaargemaakt volgens een suggestie van Jamie Oliver: gemarineerd in een marinade van verse, verpulverde rozemarijn en tijm, knoflook, olijfolie, citroensap en honing. De stukken konijn uit de marinade halen, bestrooien met zout en peper en op 200 graden in de oven bakken, af en toe omkeren en nog bedruipen met de marinade.

Erbij knisperverse bleekselderij en gesmoorde andijvie.

Van de bleekselderij een paar stengels afhalen en in stukken van 3 cm. snijden. De breedste delen halveren en de bleekselderij in de koelkast wegzetten, eventueel in ijswater voor extra knisperigheid. Een dressing maken van een paar gezouten ansjovisjes, knoflook en olijfolie. In de vijzel vermengen tot een homogene massa, en de uitgelekte bleekselderij erdoor mengen.

Voor de andijvie een flinke teen knoflook fijnhakken en in een koekenpan in olijfolie aanzetten. De andijvie in repen snijden en goed wassen. Wanneer de knoflook goud kleurt, de andijvie erbij doen met wat zout en laten slinken. Afmaken met een peperoncino, wat citroensap en olijfolie.

Een kwartiertje voor het eind van de braadtijd van het konijn (ca. 45 min.) voorgebakken pistoletjes bij het konijn in de oven leggen.

Een heerlijk dinertje met z’n twee├źn.

Leave a Reply