Aziatische mosselen

Niet altijd zin in Moules frites?

Als wij mosselen eten hebben we vaak teveel aan twee kilo. De tweede keer maak ik dan een lekkere Paella, of – zoals nu – Mosselen op Aziatisch, met mie.

Snijd een ui in reepjes en fruit ze zachtjes in een wijde braadpan of wok, samen met wat gehakte knoflook. Voeg in schuine parten gesneden courgette toe (neem hiervoor echt een heel lekker klein courgette, zeker niet zo’n grote).

Kook ondertussen de mie gaar. Als de mie gaar is ga je pas de mosselen bij de ui en de courgette doen en op hoog vuur met een deksel openstomen. Een keertje omschudden onderwijl. Een scheutje rijstwijn erbij kan ook geen kwaad.

De mie afgieten en op smaak brengen met iets ve-tsin en lichte sojasaus. Een inringetjes gesneden bosui eroverstrooien en peper. Ook de mosselen kunnen wat bosui en lichte sojasaus gebruiken.  Direct serveren.

Wij aten er gestoomde aubergine bij, die heb ik hier al eerder beschreven.

Leave a Reply


+ vier = acht