Aardappel-aardpeerschotel

De laatste aardperen van dit seizoen. Ik combineerde ze in een braadslee half om half met schijfjes aardappel. Heel simpel: was de aardappelen en de topinambour heel goed, zodat al het zand eraf is, dan hoef je geen van beide te schillen. Borstel de topinambouren eventueel met een groenteborsteltje goed af. Snijd aardappelen in (echt dunne!) schijfjes, van ongeveer 3 à 4 mm. dikte. Doe datzelfde met de topinambour.

Leg de schijfjes in een grote braadslee. Giet er een flinke scheut olijfolie over, wat grof zeezout en een paar takjes rozemarijn. Hussel het geheel goed door elkaar en spreid de schijfjes gelijkmatig uit over de bodem. Je kunt nu een flinke slok witte wijn toevoegen, maar ik deed er gewoon een scheut water bij, en plaatste de braadslee in een op 200 graden verwarmde oven. Na ongeveer 15 à 20 minuten moet je goed op gaan letten, en eventueel de oven wat lager zetten, zodat de schijfjes wel mooi bruin worden maar niet verbranden.

Deze bereiding is natuurlijk ook geschikt om alleen met aardappelen te maken, of alleen met topinambour. Ik combineerde het vandaag met een gebakken scharretje en een salade. Simpel en lekker.

Tags:

Leave a Reply