Sucadevlees mals als biefstuk

Afgelopen vrijdag was ik toevallig in de buurt van mijn oude vertrouwde C1000. Na ruim drie jaar vond ik het fijn om de vleesafdeling weer te zien. Dan is Appie toch een beetje saai. Bij deze C1000 ligt bijvoorbeeld schenkel, of mergpijpjes, of varkenslever. Dat vind ik inspirerend.
Ik kwam o.a. thuis met een paar heel mooi dooraderde sucadelapjes. Ze zagen er zo mooi uit dat ik al direct het idee had om ze niet te stoven, maar voor een korte bereiding te gebruiken. Een Aziatisch gerecht in dit geval, omdat daar het vlees meestal aan kleine stukjes bereid wordt. Maar het had ook net zo goed een soort Carne Tagliata (in dunne reepjes gesneden gegrilde entrecote, vaak opgediend met rucola en parmezaanse kaas) kunnen zijn, bijvoorbeeld.

In ieder geval: ik zette een pan water op voor de mie, en sneed een paar rode paprika’s, twee teentjes knoflook, een ui en wat champignons in reepjes. Die bakte ik in de wok, onder toevoeging van iets palmsuiker (bij gebrek daaraan voldoet een theelepeltje gewone suiker) en vissaus. Ik sneed de sucadelapjes in hele mooie dunne reepjes (en sneed daarbij de zeen en eventuele andere harde stukjes weg), marineerde ze even in wat olie met knoflook en bakte ze snel gaar in een koekenpan onder toevoeging van nog wat palmsuiker, peper en vissaus. Het vlees bereidde ik dus apart, omdat ik niet het risico wilde lopen dat het te lang zou doorgaren en dan taai zou worden.
Uiteindelijk ging alles samen in de wok: de afgegoten mie, de groenten en de biefstuk, met nog een gesneden lenteuitje. Op smaak afgemaakt met zwarte peper en vissaus.

Het vlees was erg lekker, een heerlijke volle rundsmaak door alle adertjes. Aanrader!

Leave a Reply