Quinoa-salade met pompoen en ui

Gisteren voor het eerst iets met quinoa gemaakt. Eerst maar eens iets simpels om te proeven hoe quinoa smaakt.

Ik kookte 100 gram quinoa in ruim water ongeveer 9 minuten. Daarna in een zeef met koud water afgespoeld en uit laten lekken. Intussen de oven op 180 graden voorverwarmen en een klein pompoentje in plakken van ongeveer een halve centimeter snijden, en daarna in hapklare stukken (de schil kan er rustig aanblijven, die wordt heel zacht). Twee rode uien pellen en in achten snijden.
De stukken pompoen en ui op een bakplaat leggen, olijfolie erover, wat sambal, korianderpoeder en heel iets komijn. Husselen tot alle stukken met de olie en kruiden bedekt zijn en in 20 minuten garen in de oven. Wanneer de groenten bruine randjes beginnen te krijgen zijn ze klaar.
Ik maakte het mezelf erg makkelijk door de uitgelekte quinoa op de bakplaat te scheppen en daar door de groenten te scheppen. De quinoa wordt dan lekker weer een beetje warm, en krijgt gelijk al een dressing van olijfolie mee. Wat citroensap erdoor, en op smaak brengen met peper en zout. Vervolgens schepte ik de salade in twee grote kommen en versierde met fijngesneden korianderblad en lenteui.

De quinoa smaakt heerlijk granig, een beetje vergelijkbaar met bulgur. Bruikbaar voor van alles en nog wat. Dit was in ieder geval een lekker voedzaam lunchje.

Tags: ,

Leave a Reply