Pasta, spekjes, knolselderij

Wat wil je eten? Carbonata. Dat is eigenlijk het standaardantwoord van H. als ik vraag wat hij eten wil. En dan bedoelt hij dat hij pasta met spekjes wil, een echte Carbonara hoeft het niet eens te wezen.
Vandaag werd het pasta met spekjes en knolselderij. Fruit een aan dobbelsteentjes gesneden ui, samen met dobbelsteentjes spek in een scheut olijfolie. Een gesnipperd teentje knoflook toevoegen en het geheel zachtjes bakken. Van een knolselderij plakken van maximaal een centimeter dik snijden. De plakken schillen en ook in dobbelsteentjes snijden. Bij de spekjes voegen. Tijm erbij en één of twee peperoncino’s voor de broodnodige pit. Zachtjes door laten bakken, zonder dat het aanbrandt.
In de tussentijd de pasta garen, wij hadden schelpjes. Als de pasta gaar is, afgieten en bij de spekjes en knolselderij voegen. Aan tafel wat Parmezaanse kaas erbij.
Soms is het leven heerlijk simpel.

Tags:

One Response to “Pasta, spekjes, knolselderij”

 1. Jan Timmers schreef:

  Ga het recept zo meteen uitproberen. Lijkt me wel heerlijk en simpel…
  Voor de eerste keer op je website, maar achter “home” kom ik geen achtergrondverhaal tegen van de opstellers achter de site. Jammer.
  Zelf ben ik ook fan van vrienden uit ons dorp die ook een website bijhouden: ministerie van eten en drinken. De moeite waard!
  Culinaire groet vanuit de Vrije Heerlijkckheid Gemert (what’s in a name..)
  Jan Timmers

Leave a Reply