Pannenkoek met snijbiet en feta

Voor de lunch bak ik regelmatig een pannenkoek met snijbiet en feta. En omdat het nog niet gevroren heeft hebben we nog steeds snijbiet.
Gewoon een pannenkoekbeslag maken, van bijvoorbeeld 125 gr. bloem, een ei, snuf zout, en dan met een garde melk toevoegen tot het de juiste consistentie heeft. Dit is genoeg voor twee flinke pannenkoeken.

Intussen in een grote anti-aanbakpan de in stukjes gesneden stengels van snijbiet in wat olijfolie voorbakken. Na 5 minuten het in reepjes gesneden blad toevoegen, en even meebakken tot het geslonken is. Een stuk feta verkruimelen en over de snijbiet verdelen. De helft van het beslag erover gieten en de pannenkoek bakken tot de bovenkant begint te stollen. Keren, en de andere kant bakken.

Ik doe er stroop op, dat vind ik lekker, ik houd ook erg van spekpannenkoeken met stroop. Dit is een vegetarische variant. Maar het kan ook vast wel zonder stroop. En gisteren was ik de feta vergeten, maar die miste ik eigenlijk niet eens.

Tags:

Leave a Reply