Paddenstoelensalade

Gisteren vonden we wat stekelzwammen en een paar cantharellen. Samen met de champignons die ik nog had werd het een mooi voorafje.

Het recept komt van Antonio Carluccio: de paddenstoelen schoonmaken en in plakjes snijden. In een pan een laagje water doen, voldoende om de paddenstoelen in onder te kunnen zetten. Samen met een scheut (witte wijn)azijn, een paar laurierbladeren en een schep zout aan de kook brengen, de paddenstoelen erin doen en 10 minuten laten koken. Met een spaan uit het water scheppen (eventueel zand blijft zo mooi achter in de pan) en af laten koelen. Een paar takjes bladpeterselie fijn knippen en door de paddenstoelen mengen.
In een koekenpannetje een paar eetlepels olijfolie verwarmen, en er dunne plakjes knoflook en wat gesnipperde Spaanse rode peper in aanzetten. Niet bruin laten worden! Deze olie met deĀ  knoflook en Spaanse peper warm over de paddenstoelensalade gieten en vermengen. Afmaken met citroensap, zout en peper, en serveren met brood, boter en een schijfje citroen.

Omdat we gasten hadden maakte ik op hetzelfde bord nog carne cruda, en samen met wat rucola en Oost Indische kers (+bloemen) zag dat er zeer feestelijk uit!

Tags:

Leave a Reply