Appelmoespannenkoeken of appelmoeswafels

Dat is leuk! Ik heb een tas vol met appelen (Schone van Boskoop) gekregen van A. Omdat het valappels waren, heb ik er om te beginnen maar appelmoes van gemaakt.

Maar zo dol ben ik eigenlijk helemaal niet op appelmoes, dus ook maar eens geprobeerd er nog iets anders mee te doen. Deze pannenkoeken worden gemaakt zonder eieren of melk.

Voor 3 pannenkoeken (of voor 6 wafels) gebruikte ik:

– 100 gr bloem
– 2 gr bakpoeder
– 20 gr suiker (met beetje vanillesuiker)
– snufje zout 

Deze ingrediƫnten afwegen in een beslagkom, en door elkaar roeren.

Hieraan vervolgens nog
– 150 gram water
– 150 gram appelmoes
toevoegen en tot een beslag roeren.

Verhit wat boter of zonnebloemolie in een koekenpan en bak er pannenkoekjes van. Bestrooien met poedersuiker. En warm opeten.

Het smaakt bijna net als poffertjes. Lekker, dus! En binnenkort wil ik ook eens proberen er een plakje ontbijtspek onder te leggen, dat lijkt me ook heerlijk!

Als je een wafelijzer hebt, kun je van dit beslag ook wafels van maken. Roer dan nog 25 gr. zonnebloemolie of gesmolten boter door het beslag.

Tags:

Leave a Reply