Spitskool met sichuan-peper en kip

Het laatste restje van een eigengemaakte chili-olie met sichuan-peper moest op (ooit gemaakt volgens het recept van kok Robin van Aziatische Ingrediƫnten). Sichuanpeper is een peper die een hele speciale sensatie op je tong geeft: de smaak is fris-bloemig en de peper veroorzaakt een heerlijke verdovende tinteling op je tong. Hoe beter de kwaliteit, hoe sterker het effect.

Een lekker simpel groentegerecht om het te gebruiken is gewokte spitskool. Verhit wat olie in de wok en bak daarin snel de in repen gesneden spitskool. Voeg halverwege de chili-olie toe, een klein scheutje rijstwijn en een theelepeltje suiker.

Wij aten er nog een kipschoteltje bij: bak stukjes kip in olie, voeg wat gehalveerde champignons toe, laat die even meebakken, en breng op smaak met wat lichte sojasaus en een scheutje rijstwijn. Serveren met rijst.

Tags:

Leave a Reply