Courgetteomelet

Nog maar eens een keer over courgette, want die dingen groeien je gewoon achterna! Toch verveelt het nog niet, dit is gewoon ook weer een erg lekker recept: courgettepannenkoek. Ik vond het in een oud Perzisch kookboekje, en het zou bijvoorbeeld ook met aubergine gemaakt kunnen worden.

Een flinke geraspte of gesnipperde ui zachtjes fruiten in een grote koekenpan, tot goudgeel. Een courgette grof raspen en erbij voegen. Een klein theelepeltje kurkuma (geelwortel, toko) erbij en een flietseltje suiker. Zachtjes samen bakken tot het meeste vocht uit de courgette is. Wat zout en peper toevoegen.
Inmiddels twee of drie eieren samen in een kom breken en her courgettemengsel erdoor roeren. Op smaak maken met zout en peper en terug in de pan doen. De omelet of pannenkoek zachtjes bakken en keren om de andere kant te bakken.

Lekker voor de lunch of met een groene salade als hoofdgerecht.

En … dit is één van de weinige gerechten waarin ook een iets uit zijn krachten gegroeide courgette nog wel voldoet.

Leave a Reply