Knoflook-broodsoep

Dat zo simpel zo lekker kan zijn!

Fruit 6 รก 7 tenen knoflook in plakjes met een paar takjes (verse) tijm heel zachtjes in olijfolie tot ze heerlijk gaan geuren. Niet bruin laten worden! Voeg een liter bouillon toe. Ik neem een rundvlees-bouillontablet hiervoor, maar gebruik er wat minder van dan voorgeschreven, zodat de smaak van de tablet niet kan overheersen. Dan voeg ik later naar smaak liever nog wat zout en peper toe.
Laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen en voeg een in stukken gesneden stuk stokbrood toe, ongeveer ter grootte van een pistolet. Hier kun je rustig een rest knetterhard geworden stokbrood voor gebruiken, in de soep wordt dat weer helemaal zacht. Pureer de soep (ik zorg er meestal voor dat niet al het brood gepureerd wordt, want ik vind de consistentie van stukken brood in de soep juist erg lekker), en maak af met zout en peper.

Tags: ,

Leave a Reply