Japanse kip en zeewier/komkommersalade

Kipdrummets een paar uur van te voren marineren in een marinade van een lichte sojasaus, rijstwijn, wat suiker, een flinke theelepel miso, geraspte gember en knoflook. Vervolgens bakken of grillen. Heerlijk subtiel smaakje.

Voor de komkommer/zeewiersalade het zeewier (wakame, ongeveer 7 gram) weken en voorzichtig uitknijpen. Een stuk komkommer eerst in plakjes en vervolgens in dunne reepjes snijden en erbij doen. Een sjalotje fijnsnijden en een dressing maken van lichte sojasaus, rijstwijn, iets suiker, zout, peper en een klein beetje sesamolie.

Verder nog een salade van gestoomde aubergine gemaakt: aubergine in plakjes snijden en halveren. Gaar stomen en vermengen met een beetje donkere sojasaus, wat suiker, wat sambal, rijstazijn, geraspte gember,  een paar druppels sesamolie en een in ringetjes gesneden lenteuitje.

De beide salades garneren met geroosterde sesamzaadjes.

Erbij aten we dikke noedels. Maar rijst zou ook prima zijn.

Is het echt Japans? Ik weet niet. Maar wel lekker…

Tags: , , , ,

One Response to “Japanse kip en zeewier/komkommersalade”

  1. […] aten er gestoomde aubergine bij, die heb ik hier al eerder […]

Leave a Reply


× negen = zesendertig